آنچه در این مطلب میخوانید:
ترک ریتالین یکی از مسائل مهمی است که هر فردی که به این ماده خطرناک اعتیاد دارد باید حتماً به آن توجه کند. نحوه ترک ریتالین به این شکل است که در مرحله اول یا سم زدایی، فرد باید مصرف ریتالین را قطع کند تا وابستگی جسمی به این ماده اعتیاد آور از بین برود. روش ترک ریتالین هر چه باشد باید در بهترین مرکز ترک ریتالین انجام شود. اکثر بیمارانی که ریتالین را در دوز درمانی و طبق دستور پزشک مصرف میکنند، دچار اعتیاد نمیشوند. با این حال افرادی که برای تجربه سرخوشی، بهبود عملکرد تحصیلی، کاهش وزن و شب بیداری به سوءمصرف ریتالین روی میآورند، در دام اعتیاد گرفتار میشوند. برنامه ترک اعتیاد ریتالین را حتماً از پزشک متخصص ترک دریافت کنید. سوءمصرف ریتالین، به ویژه در مقادیر بالا علاوه بر اعتیاد باعث وابستگی جسمی نیز میشود. وابستگی جسمی به ریتالین بسیار خطرناک است و بهتر است افراد قبل از رسیدن به این مرحله ترک ریتالین را در دستور کار خود قرار دهند.
ریتالین نام تجاری یک داروی تجویزی با نام علمی متیل فنیدات است. ریتالین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی، عمدتاً برای درمان اختلال نقص توجه ـ بیشفعالی (ADHD) و حمله خواب (نارکولپسی) تجویز میشود. از دیگر نام های تجاری متیل فنیدات میتوان به کنسرتا و بیفنتین اشاره کرد. داروهایی مانند ریتالین که برای درمان اختلال ADHD تجویز میشوند، بر مواد شیمیایی مغز، از جمله دوپامین و نوراپینفرین اثر میگذارند. اثرات ریتالین بر مغز عمدتاً در قشر مغز مشاهده میشود که مسئولیت عملکردهایی مانند کنترل تکانه، حل مسئله و برنامهریزی را به عهده دارد. ریتالین نوعی بازدارنده بازجذب دوپامین است، یعنی این که باعث میشود دوپامین بیشتری در دسترس مغز باشد و غلظت نوراپینفرین را افزایش میدهد.
متخصصین مرکز ترک اعتیاد شبانه روزی پیام تندرستی از لحظه بستری شدن بیماران و انجام فرآیند سمزدایی تا ترک اعتیاد و برنامهریزی برای مراقبتهای بعد از ترخیص در کنار بیماران هستند. برای اطلاع از روش ثبت نام در برنامه ترک اعتیاد و برگشت به زندگی سالم همین امروز با ما تماس بگیرید.
سوءمصرف محرکهای سیستم عصبی مرکزی به مشکل بزرگی در جامعه امروز، به ویژه در میان نوجوانان و دانشجویان تبدیل شده است. وقتی فردی دوز بالایی از ریتالین را مصرف میکند، حالت نشئگی و سرخوشی به او دست میدهد. این حالت سرخوشی واکنش پاداش را در مغز فعال میکند که در نهایت موجب اعتیاد به ریتالین میشود. با مصرف مدت دار ریتالین کم کم بدن به آن مقاوم شده و برای دریافت همان حس سرخوشی باید میزان بیشتری از ریتالین توسط شخص مصرف شود. فرد برای دریافت حس سرخوشی دوز ریتالین را افزایش میدهد و به این ترتیب کم کم به دوزهای بالای ریتالین معتاد خواهد شد. فردی که معتاد به ریتالین است باید توجه زیادی به سلامت خود داشته باشد مشکلات قلبی و مغزی که ریتالین به وجود میآورد و آسیبهایی که برای کبد شخص دارد مهمترین دلیل برای ترک اعتیاد به ریتالین است. افرادی که میخواهند ریتالین را ترک کنند بهتر است از مراکز معتبر و کلینیکهای درمان اعتیاد ریتالین برای ترک استفاده کنند.
تاکنون داروی خاصی برای سم زدایی بدن از اعتیاد ریتالین تایید نشده است. با این حال علائم خماری ریتالین را میتوان با مصرف بعضی داروهای روانپزشکی و انجام درمانهای موثر مدیریت کرد. مراکز سم زدایی دارویی مکانی ایدهآل برای شروع کردن درمان ترک ریتالین به شمار میآید. علائم ترک اعتیاد ریتالین در مراکز تخصصی تحت نظر گرفته میشود و پزشکان متخصص ترک ریتالین کلینیک پیام تندرستی در صورت لزوم دارو تجویز میکنند و عوارض را درمان میکنند. چنانچه ترک اعتیاد ریتالین در مراکز تخصصی انجام شود، احتمال عود اعتیاد کاهش مییابد.
مدت زمان تحمل علائم ناشی از قطع مصرف ریتالین تحت تاثیر عاملهای مختلفی قرار دارد که از مهمترین آنها میتوان به مدت زمان سوءمصرف دارو و دوز معمول مصرف دارو اشاره کرد. از جمله عواملی که در ترک اعتیاد به ریتالین مهم هستند فاکتورهایی مانند سن، جنسیت، مدت و دوز مصرف است. این فاکتورها هر کدام به نحوی روی فرد تأثیر گذاشته و نحوه و زمان ترک ریتالین را تغییر میدهند. افراد با توجه به شرایط جداگانه و ویژه ای که دارند در سطح خاصی از اعتیاد به سر میبرند و برای هر فرد روش درست و بهینه ترک اعتیاد متفاوت خواهد بود. بایستی برای ترک اعتیاد به ریتالین در ابتدا با مشاور ترک اعتیاد مشورت کرده و روش مناسب برای درمان اعتیاد به ریتالین در مورد فرد مورد نظر به صورت ویژه تعیین شود.
وقتی اثر دارو از بین میرود، خماری ریتالین با یک حمله آنی شروع میشود. اکثر بیماران ظرف یک تا سه روز با خستگی، ولع غیرقابل کنترل به مصرف دوباره، حالت تهوع، آشفتگی و نوسانات خلقی مواجه میشوند. علائمی مانند افسردگی، خستگی شدید، اختلالات خواب و افزایش اشتها بعد از سپری شدن سه روز و ظرف هفته اول شروع میشود. هفته دوم ترک ریتالین با استمرار علائمی مانند اضطراب، افسردگی و خستگی ادامه مییابد. انتظار میرود این علائم در آغاز هفته سوم رو به کاهش بگذارد؛ حال اکثر بیماران در هفته چهارم بهتر میشود. البته علائم برخی بیماران تا چند ماه ادامه دارد، به خصوص اگر مقادیر زیادی ریتالین را برای مدت طولانی مصرف کرده باشند.
ترک اعتیاد بستری بیماران اعتیاد ریتالین ایجاب میکند که بیمار به صورت شبانهروزی در کلینیک تحت نظر باشد. این درمان معمولاً بعد از سمزدایی سریع شروع میشود. درمان بستری، درمانی فشرده و ویژه است و بیماران را از حمایت و نظارت مداوم برخوردار میسازد. این روش برای بیماران دچار اعتیاد شدید مفید است. مدت زمان معمول بستری در مرکز ترک اعتیاد، 2 الی 3 هفته است، البته این مدت ممکن است کوتاهتر یا طولانیتر باشد. برنامههای بازپروری و ترک اعتیاد بستری شامل درمانهای روانشناسی، برنامههای گروه درمانی یا ترکیبی از رویکردهای مختلف است. ترک اعتیاد ریتالین بصورت بستری معمولاً بهترین گزینه برای افراد زیر است:
ترک اعتیاد سرپایی به اندازه روش بستری فشرده و سختگیرانه نیست و نیازی نیست که بیمار در مرکز ترک اعتیاد زندگی کند. بیماران میتوانند در خانه خودشان زندگی کنند، در محل کار یا تحصیل حاضر شوند یا در فعالیتهای روزمرهشان شرکت کنند. بیماران سرپایی تحت نظارت شبانهروزی نیستند و کافی است در جلسات هفتگی گروه درمانی بیماران اعتیاد، خانواده درمانی بیماران اعتیاد یا جلسات مشاوره فردی برای بیماران اعتیاد شرکت کنند. این جلسات شامل مشاوره، گفتگو با افرادی در وضعیت مشابه، روان درمانی، درمان شناختی، مشاوره خانواده و حمایت شغلی است. در درمان سرپایی نیز از برنامههای سم زدایی بدن از مواد استفاده میشود. ترک اعتیاد سرپایی ریتالین بهترین گزینه برای افراد زیر است. ترک اعتیاد ریتالین به صورت سرپایی روش بسیار مناسبی برای افرادی است که توان و زمان اقامت در مرکز ترک اعتیاد را ندارند. افرادی که میخواهند اعتیاد به ریتالین را ترک کنند اما از نظر موقعیت اجتماعی و امور روزمره قادر به ماندن تمام وقت در مرکز ترک اعتیاد نیستند بهتر است از روش سرپایی سم زدایی و ترک اعتیاد استفاده کرده و به جای حضور تمام وقت در مرکز ترک اعتیاد، در منزل حضور داشته ولی باید در هفته به صورت مرتب به مرکز مشاوره کلینیک سر بزند. افراد برای ترک اعتیاد ریتالین در دوران نقاهت نیازمند داروها و روشهای درمانی روانپزشکی و روانشناسی است. در مراکز درمان اعتیاد عموماً گروه درمانی و جلسات خصوصی مشاوره روانشناسی و روانپزشکی به افراد معتاد به مواد مخدر و ریتالین ارائه میشود.
افراد زیر بهتر است از روشهای سرپایی ترک و سم زدایی ریتالین استفاده کنند:
بهترین روش ترک ریتالین در برنامه درمانی فرد مصرف کننده مشخص می شود که به میزان دوز مصرفی بستگی دارد.
مدت زمان ترک ریتالین با توجه به شرایط سنی و مدت زمان مصرف شخص زیر نظر متخصص تعیین می شود.
برای ترک باید به مرکز معتبر ترک ریتالین مراجعه شود تا متخصص مجرب از روش های اصولی برای کمک به درمان فرد مصرف کننده استفاده کند.
همین حالا تماس بگیرید
02122222241