آنچه در این مطلب میخوانید:
علائم ترک تریاک در افراد مختلف بسته به مدت زمان استفاده از تریاک و نوع مصرف و همچنین متابولیسم بدن، متفاوت است. هرچه طول دوره مصرف تریاک بیشتر باشد بدن نسبت به قطع مصرف واکنش شدیدتری نشان خواهد داد. بسیار ضروری است که بدانید ترک اعتیاد به تریاک بدون کمک و درمان دارویی امکانپذیر نیست. عوارض ترک مواد مخدر بهقدری سخت و دردناک است که بسیاری از افراد در ابتدای مسیر از ادامه روند سمزدایی منصرف شده و دوباره به مصرف تریاک روی میآورند. استعمال مداوم تریاک باعث تغییرات شدید در ترکیب شیمیایی مغز و ایجاد وابستگی به آن میشود.
عوارض مصرف تریاک ظرف مدت کوتاهی آشکار میشود و مصرفکننده برای بهدست آوردن تعادل و حس سرخوشی، نیازمند به تکرار مصرف است. تمایل به مصرف تریاک روزبهروز شدت پیدا میکند تا جایی که بیمار برای تهیه این مخدر، دست به هر کاری میزند! شیره تریاک عوارض بسیار قویتری نسبت به تریاک خام دارد، چراکه ترکیبات آلکالوئیدی مانند مرفین و کدئین بهآسانی در آب حلشده و شدت اثر بیشتری پیدا میکنند.
عوارض کشیدن تریاک با سیخ و وافور یا نگاری (شبیه چپق یا وافور) حدود 30 دقیقه پس از مصرف آشکار میشود که شامل:
البته عوارض یادشده ناشی از دود کردن شیره تریاک است که اثراتی بهمراتب قویتر از تریاک دارد. با ادامه استعمال تریاک عوارض جسمی و روحی ناشی از اعتیاد افزایش پیدا میکند بهگونهای که فرد دیگر قادر به پنهان کردن اعتیاد خود نیست. در ادامه با عوارض مصرف تریاک و عوارض ترک تریاک به صورت یکباره بیشتر آشنا میشویم.
تریاک بهشدت اعتیادآور بوده و مقابله با عوارض ناشی از قطع مصرف برای بسیاری از افراد غیرقابلتحمل و گاهی غیرممکن است. در قسمتهای قبل ذکر شد که بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در کشور مربوط به تریاک است. باورهای خرافی و غیرعلمی در مورد اثر درمانی تریاک موجب شده تا بسیاری از افراد ندانسته به مصرف این مخدر رویآورند که برای ترک باید حتما به بیمارستان ترک اعتیاد معتبر مراجعه شود.
ترکیبات موجود در تریاک (مرفین، کدئین) در مغز، رفتاری مشابه با اندورفین دارند به شکلی که با مسدود کردن گیرندههای درد باعث احساس کاذب شادی و آرمش در مصرفکننده میشوند. عوارض کوتاه مدت مصرف تریاک شامل:
لازم به ذکر است، علائم اعتیاد به تریاک یاد شده وابسته به ویژگیهای متابولیسم افراد بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
چنانچه بیمار، مدتزمان طولانی به مصرف تریاک مبادرت ورزد، عوارض و نشانههای نامطلوب حاصل از اعتیاد با شدت بیشتری ظاهر خواهند شد. بهطورکلی عوارض مصرف بلند مدت تریاک شامل:
تحقیقات نشان میدهد حدود %50 از آسیبهای اجتماعی از اعتیاد ناشی میشود. اعتیاد یک بیماری جسمی و روحی است که نه تنها مصرفکننده بلکه خانواده و تمام افراد در تماس با او را تحت تأثیر قرار میدهد. متأسفانه آمارهای قابلتوجهی مبنی برافزایش میزان اعتیاد در کشور گزارششده است که جمعیت سنی 15 تا 64 سال را در برمیگیرد. پایین آمدن سن اعتیاد زنگ خطری است که ضرورت ایجاد برنامههای آموزشی برای شناسایی علائم اعتیاد را بیشتر از هر زمان دیگری آشکار میکند. همانطور که میدانید فرآیند ترک اعتیاد شامل سم زدایی مواد مخدر (پاک شدن فیزیکی) و رواندرمانی است. سمزدایی اولین قدم برای رهایی از مواد مخدر است اما اگر به روشی غیراصولی انجام شود ممکن است به قیمت زندگی بیمار تمام شود. عوارض ترک یکباره تریاک گاهی با بیماری آنفولانزا اشتباه گرفته میشود.
اسهال و استفراغ و درد عضلانی شدید از نشانههای ترک مواد مخدر است، اسهال و استفراغ باعث کاهش آب بدن و برهم خوردن تعادل الکترولیتی شده که به دنبال آن تغییر ضربان قلب و ایست قلبی رخ میدهد. ضروری است که بدانید ترک تریاک و مشتقات آن بدون کمک پزشک امکانپذیر نیست. کارآمدترین برنامه ترک اعتیاد باید ضمن پاکسازی فیزیکی، شامل آموزش راهکارهای مناسب برای توانمندسازی روحی بیمار به منظور پیشگیری از مصرف مجدد مواد مخدر باشد. کلینیکها و کمپهای معتبر ترک اعتیاد با ارائه خدمات جامع پزشکی و رواندرمانی مسیری آسان و بیخطر را برای رهایی از مواد مخدر به ارمغان آوردهاند. کلینیک تخصصی پیام تندرستی بهترین مرکز ترک تریاک با دارا بودن مجوز رسمی از سوی وزارت بهداشت و همکاری با متخصصان مجرب، آماده ارائه بهروزترین خدمات پزشکی و روانشناختی در زمینه ترک مواد مخدر است.
همین حالا تماس بگیرید
02122222241