آنچه در این مطلب میخوانید:
وجود علائم و نشانههای سوءمصرف زولپیدم (امبین) بیانگر آن است که فرد برای ترک اعتیاد زولپیدم به کمک تخصصی نیاز دارد. تشخیص دادن اعتیاد به زولپیدم برای اطرافیان دشوار و گیج کننده است. چنانچه از نشانهها و عوارض قرص زولپیدم اطلاع داشته باشید، میتوانید اقدامات لازم را به موقع برای محافظت از دوست یا عضوی از خانواده که نگرانش هستید، انجام بدهید.
به همین منظور علائم و عوارض سوءمصرف زولپیدم را در این مقاله برایتان توضیح میدهیم. گاهی اوقات با اقدام سریع میتوانید جان و زندگی فردی را که دچار وابستگی به زولپیدم شده است، نجات بدهید و از اوردوز خطرناک زولپیدم جلوگیری کنید.
متأسفانه تعداد افرادی که برای تجربه کردن حالت سرخوشی یا خوابی راحت به داروهایی مانند زولپیدم متوسل میشوند، به سرعت در حال افزایش است. اما افرادی که زولپیدم را خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف میکنند، باید بدانند که خود را در معرض خطر وابسته شدن به این داروی اعتیادآور قرار میدهند.
مصرف طولانی مدت زولپیدم، حتی با دستور پزشک میتواند به بروز رفتارهای اعتیادآور بینجامد، چرا که تحمل بدن در برابر اثر دارو به مرور زمان بالا میرود و فرد داروی بیشتری را برای تجربه همان اثرهای قبلی مصرف میکند. تشخیص دادن نخستین نشانههای سوءمصرف زولپیدم آسان نیست، به همین دلیل باید اطلاعات خود را درباره نشانهها و علائم سوءمصرف زولپیدم افزایش دهید.
زولپیدم که با نام تجاری امبین نیز شناخته میشود در دورههای کوتاه مدت برای بیمارانی تجویز میشود که دچار اختلالات خواب هستند، زولپیدم در کوتاه مدت به بیمار کمک میکند که به خواب برود و در طول شب از خواب بیدار نشود. اگر فکر میکنید که خود یا یکی از عزیزانتان در دام اعتیاد به زولپیدم گرفتار شدهاید، وجود نشانهها و علائم زیر را بررسی کنید:
نشانههای سوءمصرف به زولپیدم | |
---|---|
ضعف | خوابآلودگی شدید |
مشکلات مربوط به هماهنگی | احساس کسالت داشتن و تحت تأثیر دارو بودن |
لرزش شدید و غیرقابل کنترل بخشهای مختلف بدن | از دست دادن حافظه کوتاه مدت |
کند شدن ضربان قلب | کند شدن تنفس |
توهم |
سوءمصرف زولپیدم عوارض جانبی متعددی دارد که از آن جمله میتوان به خطر اوردوز، بروز علائم غیرقابل تحمل پس از قطع مصرف دارو (خماری)، اعتیاد و وابستگی جسمی اشاره کرد. همچنین رفتارهای زیر در فرد معتاد به زولپیدم مشاهده میشود:
وقتی مطمئن شدید که یکی از اطرافیانتان دچار مشکل سوءمصرف زولپیدم شده است یا به این دارو وابستگی پیدا کرده است، واکنش و اقدامات شما نسبت به این مسئله و جلوگیری از اوردوز تصادفی زولپیدم میتواند بسیار حیاتی باشد و جان او را نجات بدهد. فردی که به زولپیدم وابسته شده است، به این باور رسیده است که نمیتواند بدون دارو بخوابد یا عملکرد عادی داشته باشد.
همچنین بیماری که متوجه وابستگی خود به زولپیدم شده است، ممکن است سعی کند مصرف دارو را ترک کند، اما قطع مصرف ناگهانی زولپیدم میتواند موجب بروز مشکلات بیشتری بشود. زمانی که فرد نسبت به زولپیدم تحمل دارویی پیدا میکند و به دارو وابسته میشود، ترک ناگهانی آن باعث بروز علائم شدید خماری میشود. بنابراین لازم است ترک زولپیدم را تحت نظر پزشک انجام بدهید.
هرچند زولپیدم داروی موثری است که به بیماران کمک میکند تا به خواب بروند یا در طول شب به راحتی بخوابند، اما مصرف زولپیدم بدون تجویز پزشک، برای مدتی طولانیتر از دوران تجویز شده یا در دوزی بالاتر از میزان تجویز شده عوارض جانبی متعددی را به دنبال خواهد داشت که از آن جمله میتوان به سوءمصرف و اعتیاد اشاره کرد. شایعترین علائم جسمی سوءمصرف زولپیدم عبارت است از:
همچنین بیمارانی که زولپیدم را به صورت مستمر مصرف میکنند، ممکن است دچار توهم بشوند.
از آنجایی که بسیاری از بیماران صبح روز پس از مصرف زولپیدم دچار مشکلاتی میشدند، سازمان غذا و دارو پس از دریافت گزارشهای متعدد در سال 2013 اعلام کرد که برچسبهای هشدار دهنده بیشتری باید روی بسته زولپیدم درج شود که به بیماران هشدار بدهد مصرف زولپیدم در ابتدا باید از دوزهای پایینتر شروع شود.
به بیماران توصیه میشود که زولپیدم را به مدت دو هفته یا کمتر مصرف کنند. بیمار پس از دو هفته دچار تحمل دارویی میشود، در نتیجه نمیتواند دارو را به راحتی ترک کند یا بدون مشکل بخوابد.
سوءمصرف زولپیدم عوارض جانبی ناخوشایند متعددی را به بیمار تحمیل میکند که ایجاد وابستگی جسمی یکی از مهمترین آنها است. اوردوز نیز یکی از خطرات جدی سوءمصرف اکثر داروها و مواد مخدر از جمله زولپیدم است. اگر فردی را میشناسید که از توهم یا دیگر عوارض جانبی ناشی از مصرف زولپیدم رنج میبرد، به نفع او است که هر چه سریعتر برای درمانش اقدام کنید.
تاثیر زولپیدم بر حافظه به اینگونه است که مغز پس از مصرف در ثبت وقایع با مشکل مواجه میشود، بنابراین بیمار تا ساعاتی پس از مصرف را به خوبی به یاد نمیآورد.
در تحقیقات به عمل آمده دلیل قطعی تاثیر زولپیدم بر حافظه نامعلوم است، اما تئوریهایی در این زمینه مطرح است که زولپیدم بر گیرنده های عصبی مغز که مسئول حافظه هستند تاثیر بیشتری دارد. فراموشی مربوط به زولپیدم معمولا در ساعات اولیه پس از مصرف رخ میدهد.
ترک ناگهانی زولپیدم موجب بروز عوارض شدیدی میشود، به خصوص اگر بیمار دارو را برای مدتی طولانی در دوز بسیار بالا مصرف کرده باشد. عوارضی که در اثر قطع ناگهانی مصرف زولپیدم شروع میشود، ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد. این علائم عبارت است از:
توجه داشته باشید که قطع مصرف و ترک ناگهانی مصرف زولپیدم برای افرادی که این دارو را در دوزهای بالا و طولانی مدت مصرف کردهاند میتواند بسیار خطرناک باشد و عوارض جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. برای این منظور حتما از یک متخصص ترک اعتیاد مشورت بگیرید.
از آنجایی که نگران عزیزی هستید که به نظر میرسد به زولپیدم اعتیاد یا وابستگی پیدا کرده باشد، حتماً برایتان مهم است که بدانید مصرف زولپیدم چه عوارضی به دنبال دارد و چگونه میتوانید نشانههای سوءمصرف مزمن زولپیدم را شناسایی کنید.
زولپیدم برای دورههای کوتاه مدت جهت بهبود خواب بیمار تجویز میشود، بنابراین مصرف زولپیدم برای دورههای طولانیتر یا در دوزهای بالاتر میتواند عوارض جانبی جدی به دنبال داشته باشد. تحمل این عوارض زندگی بیمار را تحتالشعاع قرار میدهد و او را با مشکلات متعدد مواجه میکند. چون زولپیدم دارویی اعتیادآور است و عوارض ناشی از سوءمصرف آن خطرناک است، برای این که بتوانید به بهترین وجه به فردی که با مشکل اعتیاد به زولپیدم دست و پنجه نرم میکند، کمک کنید، لازم است از تمام روشهای درمان اعتیاد به زولپیدم اطلاع داشته باشید.
شایعترین عوارض ناشی از سوءمصرف زولپیدم که سلامتی فرد را به خطر میاندازد، عبارت است از:
اثر دارو به موازات بالا رفتن تحمل بدن کاهش مییابد. در نتیجه برخی بیماران وسوسه میشوند که زولپیدم را به صورت پودر دربیاورند و استنشاق کنند یا آن را همراه با داروهای دیگر مصرف کنند تا اثر دارو قویتر شود، اما این کار بیماران را بیشتر در معرض خطر اعتیاد قرار میدهد.
اعتیاد به زولپیدم تمام جنبههای زندگی، از جمله سلامت جسمی و رفاه را تحتالشعاع قرار میدهد. با این توصیف واضح است که بیماران به شدت نیازمند کمک برای رهایی از چنگال اعتیاد به زولپیدم هستند.
احتمال دارد شما به عنوان یک از اعضای خانواده یا دوستی نگران بیمار را به ترک کردن زولپیدم تشویق کنید. اما باید بدانید که قطع ناگهانی مصرف زولپیدم بدون نظارت و راهنمایی پزشک ممکن است به بروز علائم بسیار شدید و خطرناکی بینجامد. چنانچه متخصص ترک اعتیاد مصرف زولپیدم را به تدریج کاهش ندهد، علائمی که بیمار در اثر ترک ناگهانی دارو تجربه میکند، ممکن است آنقدر شدید باشد که باور به ضروری بودن مصرف زولپیدم را بیش از پیش در بیمار تقویت کند.
بیشتر بدانید: یا قرص آلپرازولام اعتیاد آور است؟ روش ترک اعتیاد آلپرازولام چیست؟
مواد مسموم کننده زیادی هستند که در صورت مصرف همزمان با زولپیدم اثرات خطرناکی را بر مصرف کننده میگذارند، الکل یکی از شایعترین موادی است که به صورت همزمان با زولپیدم مصرف میشود. الکل به تنهایی عوارض مختلفی دارد و مصرف همزمان آن با زولپیدم باعث تشدید علائم و عوارض مصرف زولپیدم میشود.
بسیاری از افرادی که زولپیدم و الکل را همزمان مصرف کردهاند به علت شدت عوارض، نیازمند مراجعه به مراقبتهای ویژه بیمارستانی شدهاند.
الکل و زولپیدم هر دو عملکرد سیستم عصبی مرکزی بدن را کند میکنند بنابراین میتوانند به شدت بر عملکرد ارگان های اصلی بدن تاثیرگذار باشند.
ترکیب زولپیدم و الکل میتواند منجر به آسیب دیدن کبد، کلیه، مغز و قلب شود. در این شرایط زولپیدم میتواند بر ادراک و رفتار (مانند افزایش پرخاشگری و …) در مصرف کننده تاثیرگذار باشد.
برخی از عوارض مصرف همزمان زولپیدم و الکل شامل موارد زیر میباشد:
عوارض مصرف همزمان زولپیدم و الکل | |
---|---|
سرطان کبد | سیروز (التهاب شدید کبد) |
هپاتیت الکلی | بزرگ شدن قلب |
تپش قلب نامنظم | سکته |
رفتار پرخاشگرانه | گیجی |
توهم | ایست تنفسی |
کما | مرگ |
در مورد اثرات قرص های خوابآور و عوارض زولپیدم بر جنین تحقیقات جامعی وجود ندارد. در یکی از مطالعات انجام شده، نتیجه گیری شده است که به نظر نمیآید مصرف اینگونه داروها باعث افزایش خطرات ناهنجاریهای مادرزادی شود؛ اما آمارهایی هم از احتمال افزایش نیاز به سزارین، زایمان زودرس و یا وزن کم هنگام تولد نیز وجود دارد.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه به مقاله عوارض زولپیدم در بارداری مراجعه کنید.
چون زولپیدم دارویی تجویزی است، برخی به اشتباه بر این باورند که اوردوز آن غیرممکن است. اما لازم است بدانید که اوردوز زولپیدم ممکن است. بسیاری از افرادی که زولپیدم را خودسرانه و بدون توجه به دستور پزشک مصرف میکنند، متوجه نیستند که خود را در معرض چه خطرات جدی و مرگباری قرار میدهند. مصرف مقادیر بسیار زیاد زولپیدم خطرناک است و میتواند منجر به اوردوز شود.
چون پزشکان زولپیدم را برای دورههای کوتاه مدت، مثلاً 10 روزه، تجویز میکنند، چنانچه بیمار دارو را طبق نسخه تهیه کند، بعید است که به داروی کافی برای اوردوز دسترسی داشته باشد؛ با این حال برخی بیماران واکنش شدیدی به دوزهای معمول زولپیدم نشان میدهند. مصرف زولپیدم به هر روشی که مطابق با تجویز پزشک نباشد، خطر اوردوز را افزایش میدهد. علائم اوردوز زولپیدم به شرح زیر است:
دوز معمولی که پزشکان برای مصرف زولپیدم تجویز میکنند، ۱۰ میلیگرم در روز قبل از خواب است. مصرف یکباره ۷۰ میلیگرم زولپیدم بروز عوارضی مانند سردرد، درد عضلانی یا حالت تهوع را به دنبال دارد. مصرف ۲۰۰۰ میلیگرم زولپیدم، یعنی ۲۰۰ برابر دوز معمول، میتواند مرگبار باشد. اگر پس از مصرف زولپیدم دچار علائم ناراحت کننده شدید و نگران سلامتی خود شدید، به سرعت با پزشک مشورت کنید و یا در صورت مصرف زیاد و مشاهده علائم اوردوز حتما با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
موفقیت در از بین بردن عوارض قرص زولپیدم به چگونگی ترک قرص زولپیدم و انتخاب نوع درمان توسط فرد بستگی دارد. افرادی که به تنهایی اقدام به ترک مصرف زولپیدم میکنند ممکن است با علائم شدید قطع مصرف مواجه شوند. برای افرادی که به زولپیدم وابستگی پیدا کردهاند درمان در یک مرکز درمانی تخصصی میتواند بهترین گزینه برای قطع مصرف زولپیدم به صورت ایمن باشد.
یک برنامه درمانی سم زدایی زولپیدم زیر نظر متخصص در یک محیط کاملا درمانی میتواند بهترین و مطمئنترین راه برای از بین بردن عوارض قرص زولپیدم باشد.
برای اطلاع از روش های درمانی و قطع مصرف زولپیدم همین حالا میتوانید با شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید، مشاورین ما در کلینیک پیام تندرستی آماده کمک به شما و عزیزانتان در مسیر بهبودی هستند.
دکتر مسعود جوادی بنیان گذار کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد پیام تندرستی است که در حوزه وزرات بهداشت، اعتیاد، آموزش پزشکی و درمان سابقه چندین ساله دارد و برای درمان اعتیاد و بیماری های اعصاب و روان خدمات را به صورت شبانه روزی ارائه می دهد
مصرف متادون ۲۰ روزانه چهار عدد و مصرف قرص زولپیدم ۱۰ روزی ده عدد خواهش میکنم کمکم کنید خانواده در جریان نیستند.
سلام دوست عزیز
تجویز دارو بدون معاینه و بررسی شرایط شما ممنوع است و مسئولیت دارد. برای درمان به کلینیک مراجعه کنید.
شما متادون رو با زولپیدم با هم میخورید؟پس چجوریه که من میخوام با b2 زولپیدم رو بزارم کنار میگن اوردوز میکنی؟قشنگ دکون باز کردن
من سه ساله زلپیدم مصرف میکنم چشمام دید کافی نداره مدتی چه قرصی مصرف کنم جای زلپیدم شبها راحت باشم
سلام من الان یک هفته ای دارم مصرف میکنم اونم چون پسر عموم میخورد بهم گفت بخور خیلی خوبه خیلی تعریف کرد من دارم میخورد
سلام خسته نباشید ببخشید من یه بسته گرفتم و روزی یه دونه خوردم الانم دو ماه پاکم از ماد مخدر اعتیاد آور دراگون خواب نداشتم بهم پیشنهاد شد الان کلا زندگیم بهم ریخته یه خماری وحشتناکی دارم که تو این دو ماه نداشتم الان باید چیکار کنم چطوری و با چی بزارمش کنار اصلن خواب ندارم
همین حالا تماس بگیرید
02122222241