اعتیاد به هر نوع ماده مخدری نه تنها روی جسم بلکه روی مغز نیز اثر منفی به جای میگذارد. شیشه یکی از مخدرهای بسیار قوی است که مصرف آن از طریق استنشاق، چشیدن، خوردن و تزریق رواج دارد. در این مقاله میخواهیم با هم به توضیح مفصل راجع به مخدر اعتیادآور به نام “شیشه” بپردازیم، ببینیم چه علائم و عوارض مصرفی دارد و بهترین روش برای ترک شیشه چیست؛ پس در ادامه متن همراه ما باشید.
شیشه یا کریستال نوعی ماده مخدر است که باعث برانگیختن هیجان، تمرکز زیاد و شادی مفرط در فرد مصرف کننده میشود. شیشه یک محرک قوی است که مصرف طولانی مدت آن عواقب شدیدی به همراه دارد. این مخدر اعتیاد آور جزو یکی از بدترین مخدرهایی است که ترک اعتیاد به آن کار چندان آسانی نیست. به همین دلیل معمولاً به بیماران مبتلا به سوء مصرف شیشه پیشنهاد میشود که علاوه بر ترک اعتیاد در کلینیک های تخصصی و معتبر حتماً از روش های گروه درمانی اعتیاد نیز استفاده کنند تا انگیزه شان برای ترک شیشه بالا برود و بعد از پایان دوره ترک دچار لغزش نشوند.
دی مت آمفتامین هیدروکلرید یا در اصطلاح شیشه، یک ماده مصنوعی ترکیبی قوی و بسیار اعتیاد آور است که به صورت مصنوعی در آزمایشگاه های غیر مجاز تولید میگردد. کریستال شیشه رنگهای مختلفی دارد که اگر سفید باشد، بدون بو و تلخ مزه است. برخلاف مخدرهایی مانند هروئین، کوکائین و ماریجوانا، شیشه در طبیعت یافت نمیشود و برای ساخت آن از ترکیب مواد شیمیایی مانند برخی از داروها و کودها استفاده میگردد.
معمولاً افراد مبتلا به مصرف شیشه رفتارهایی همراه با اضطراب، برانگیختگی در حرف زدن، عصبانیت، تحریک پذیری، بی اشتهایی و یا طولانی خوابیدن دارند. یکی از نشانه های بارز در کسانی که به مصرف شیشه اعتیاد دارند، گشاد شدن مردمک چشم و افزایش ضربان قلب است.
از آنجایی که مصرف مخدر شیشه به شدت روی تغییرات ظاهری، از بین رفتن آب میان بافتی عضله ها و کاهش وزن تاثیر دارد معمولا افراد معتاد به شیشه به سرعت دچار کاهش وزن بارزی میشوند. به همین دلیل است که در برخی داروهای غیرمجاز برای لاغری از مخدر شیشه استفاده میشود.
علائم خماری شیشه نیز مانند هر مخدر دیگری با خشکی دهان، افزایش سرعت تنفس، حالت تهوع، سردرد های شدید، تعریق زیاد، سرگیجه، تپش قلب، بزرگ شدن مردمک چشم و لرزش دست همراه است. اما اگر این علائم در حین ترک شیشه و تحت نظر پزشک متخصص باشد، تحمل آن آسان تر می شود و انگیزه و تحمل فرد برای ترک مصرف شیشه بالا می رود.
مصرف مخدر شیشه باعث فعال شدن قسمت لذت در مغز و ایجاد توهمات مختلف می شود. اعتیاد به شیشه چنان اثری از خود در مغز به جای میگذارد که به شدت اراده فرد را برای کنار گذاشتن اعتیاد کاهش میدهد. ادامه دار شدن مصرف شیشه عوارض جسمی و روانی جبران ناپذیر و خطرناکی دارد که در اینجا برخی از شایع ترین عوارض مصرف شیشه در دراز مدت را بررسی میکنیم.
به وجود آمدن عوارض پوستی بر اثر سوءمصرف شیشه در افرادی که مصرف طولانی مدت دارند امری بسیار شایع است. افراد مبتلا به مصرف شیشه نه تنها پوست های چروک، کدر و بیمارگونه ای دارند بلکه به مرور زمان زخمهای ناشی از اعتیاد به شیشه روی پوستشان دیده میشود. این زخمها مانند جای مته هستند و معمولاً در قسمت صورت و بازوی فرد بیمار نمود پیدا میکنند. از آنجایی که اعتیاد به مصرف شیشه باعث تخریب لایه های پوستی میشود، افتادگی پوست و تغییرات ظاهری جزو مواردی هستند که به سرعت در فرد معتاد نمود پیدا میکند.
استفاده طولانی مدت از مخدر شیشه با وجود لذت آنی بالایی که دارد منجر به کاهش شدید آی کیو و آسیب به سلول های عصبی میشود. به همین دلیل است که ترک شیشه مانند ترک کراک جزو دشوار ترین موارد ترک اعتیاد به حساب میآید و به هیچ عنوان نباید در طول دوره ترک از بیمار غافل شد.
بیشترین تاثیرات سوء مصرف شیشه روی نورون های دوپامین و سروتونین است که بر چگونگی احساس، تصمیم گیری و قدرت تفکر فرد تاثیر میگذارند. این آسیبها میتوانند باعث بیماری هایی همچون افسردگی، پارانویا و همچنین سکته های مغزی بشوند. اختلال در مهارت های حرکتی و تحلیل سلول های مغزی از دیگر عوارض اعتیاد به شیشه است که نباید آن ها را نادیده بگیریم.
عوارض مصرف شیشه در زنان و مردان به قدری وحشتناک است که گاهی قوی ترین مخدرهای سنتی در مقابل آن بسیار ضعیف هستند. اما گاهی این عوارض در مردان به شکل دیگری نمود پیدا می کند. به عنوان مثال مصرف شیشه به شدت میل به فعالیت جنسی را بالا می برد، فرد در حالت خماری دست به حركات جنون آمیزی می زند و باعث ایجاد توهمات شدیدی می شود که گاهی قتل و خودکشی را به همراه دارد.
در حال حاضر درمان مواد محرک از جمله شیشه، از مشکل ترین درمان های سوء مصرف مواد است که در کلینیک ترک اعتیاد پیام تندرستی توسط تیم متخصص این حرفه انجام می شود. در درمان ترک اعتیاد به شیشه بر اساس مدت، مقدار، نوع و روش مصرف فرد ممکن است نیاز به درمان های متفاوتی باشد اما معمولا بستری شدن در کلینیک های روانپزشکی ترک اعتیاد بهترین گزینه اند.
شما هم می توانید در صورت نیاز به یافتن پاسخ مناسب برای سوالات خود با شماره مستقیم مرکز تخصصی ترک اعتیاد پیام 41 22 22 22 021 تماس حاصل نمایید.
سلام روز شما بخیر .یکتن از دوستم معتاد بمصرف شیشه بود .۲۸ سال سن دارن و قبلا روز ۳ بار شیشه استفاده میکرد بعدش به داکتر مراجعه کرد و استفاده شیشه رو به حد اقل اش رسانده است در ابتدا خیلی براش سخت تمام میشد و عضلاتش خیلی درد داشت اما فعلا بهتر شده و گاه گاهی شیشه استفاده میکند . برای ترک کاملش چه توصیه دارین ؟ ممنون تان
سلام
بیشترین تاثیر مصرف شیشه بر روی مغز و اعصاب فرد میباشد. شما میتوانید با شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید، مشاوران ترک اعتیاد ما در کلینیک آماده پاسخ گویی به سوالات شما هستند.
من ۴ بار شیشه مصرف کردم به مدته ۴ روز الان میخوام ترک کنم توروخدا کمکم کنید من به کمتون احتیاج دارم نمبتونم بستری بشم چون هیچ کس نمیدونه وتومحله کارم کسی نفهمیده من زندگیمو دوست دارم سنم ۲۵ ارادم بالاس اگه کمکم کنید
سلام
شما میتوانید با شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید و برای تعیین وقت ویزیت روانپزشک ترک اعتیاد اقدام نمایید .
من خیلی احساس ترس دارم نمیخوام بهش اعتیاد پیدا کنم ولی چون ۴ بار وطی ۴روز مصرف شده چه عوارضی میتونه داشته باشه چیکار باید کنم توروخدا کمکم کنید هیج کس نمیدونه ولی انگار بدنم بهش وابسته شده خیلی میترسم
با مراجعه به کلینیک و انجام آزمایش اولیه اعتیاد میتوانید برای درمان اعتیاد اقدام کنید. عوارض مصرف شیشه در طولانی مدت خودش را نشان می دهد . به شما توصیه میکنم قبل از اینکه مجدد مصرف داشته باشید حتما به دکتر ترک مواد در این مرکز مراجعه کنید و قبل از وابستگی شدید ذهنی به این مواد، آنرا برای همیشه ترک کنید.
سلام و عرض ادب.غرض از مزاحمت میخواستم بابت مشکلم ازتون کمک بخوام وخواهش کنم با راهنماییتون کمکم کنید.من دختر ساده لوحی بودم که دورانی که دانشجو بودم با شیشه آشنا شدم و متاسفانه الان چند ساله گرفتارم.مدت یکساله با پسری عقد کردم و قراره چند ماه دیگه عروسی کنیم.توی این یکسال درسته مثل قبل که هر روز مصرف میکردم دیگه مصرف نمیکنم و چند وقت یکبار شده،و دیگه مصرفم روزانه نیست ولی نتونستم کامل از شرش خلاص بشم،دیگه خسته شدم نمیخوام دیگه مصرف کنم خواهش میکنم کمکم کنید باید چکار کنم؟
سلام
ترک اعتیاد به شیشه با دیگر مواد مخدر بسیار فرق دارد، چون اگر روش نادرستی استفاده شود، عوارضی بدتر به دنبال خواهد داشت. با شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید، مشاوران ما در کلینیک آماده پذیرش بیمار و پاسخ گویی به سوالات شما هستند.
سلام همسرم شیشه مصرف میکنن حتی خودم دیدم پنهانی باپایپ مصرف می کردن اما زیر بار نمیرن درگیر رفتارشم خیلی دوست دارم کمکش کنم هرازگاهی توجیبش تریاک پیدا میکنم بهم ریختم خیلی رفتارش تند همش نگرانم که بلای سرش بیاره لطفاً راهنماییم کنید تا بتونم کمکش کنم .یاعلی
سلام
با شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید، مشاوران ما در کلینیک آماده پاسخ گویی به سوالات شما هستند و برای تعیین وقت مشاوره ترک اعتیاد میتوانید اقدام کنید.
سلام وقت بخیر خواهشن دوایی برای ترک شیشه که بتوانم در محل کار خود حاضر شوم ممنون می شوم
میتوانید با روانپزشک ترک اعتیاد خود صحبت کنید و ادامه پروتکل ترک اعتیاد شیشه را بصورت سرپایی و تحت نظر پزشک ادامه دهید.