همین که افراد مصرف کننده الکل تصمیم به ترک اعتیاد این نوشیدنی را میگیرند، در نظر دارند تا ساده ترین و کوتاه ترین مسیر را برای ترک انتخاب کنند و در سریعترین روش ممکن به نتیجه دلخواه خود برسند. بیشتر این افراد دوست دارند در مرحله اول پاسخ این سوال مهم را بدهند که ترک الکل چند روز طول می کشد و حتی چند ماه زمان لازم است تا علائم ترک آن درمان شود؟ برای پاسخ دادن به این سوال مهم نیاز داریم تا موارد زیادی را بررسی کنیم و فرآیند ترک اعتیاد به الکل را از جنبه های مختلف و بازه های زمانی متفاوت بررسی کنیم. در ادامه این مقاله کلینیک پیام تندرستی اطلاعات جامع و کافی در خصوص زمان مشخص برای ترک اعتیاد را در اختیار شما خواهد گذاشت پس همراه ما باشید.
شاید اولین و زمانبرترین مرحله ترک اعتیاد به الکل برای افرادی که به این نوشیدنی وابسته شدهاند، آگاهی و تصمیم گیری برای ترک کردن باشد. در این مرحله شخص معتاد با آگاهی فردی و یا مشاوره اطرافیان تصمیم میگیرد که دیگر دست از مصرف الکل بردارد.
در این قدم شخص مصرف کننده الکل سعی میکند با کم کردن مصرف، وابستگی خود را به این نوشیدنی اعتیاد زا بکاهد. در صورتی که از نظر روانشناسی ترک اعتیاد فرد به دلیل اعتیاد بدنی، پس از مدت زمان کوتاهی با مصرف بیشتر و حتی دو برابر نه تنها مصرف خود را کاهش نداده بلکه بیشتر از گذشته به این اعتیاد دامن میزند.
به همین دلیل مرحله آگاهی و تصمیم به ترک یرای انتخاب بهترین روش، مهم ترین و زمان برترین مرحله برای قطع مصرف همیشگی الکل به حساب میآید. گاهی برخی این مرحله را در یک ساعت میگذرانند و گاهی این زمان برای گروهی به بیش از سال ها هم افزایش پیدا میکند!
مرحله بعدی که ساده ترین و بی دردسرترین مرحله برای ترک نوشیدنی های الکی به حساب میآید. پیدا کردن بهترین کلینیک ترک اعتیاد با مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان است، تا افراد بتوانند با همراهی کارشناسان و پزشکان متخصص مراحل مختلف ترک اعتیاد به نوشیدن الکل را با روش های به روز و کارآمد طی کنند.
در این قسمت افراد معتاد و متقاضیان میتوانند با جست و جویی کوتاه و ساده، مراکز تخصصی درمان اعتیاد را پیدا کنند و جلسات مشاوره و گروه درمانی را از سر بگیرند.
در این مرحله بیماران به راحتی میتوانند با پیدا کردن شماره تماس کلینیک های معتبر و نامی با مشاوران ترک اعتیاد الکل به صورت تلفنی صحبت کنند و سوالات خود را برای درمان و بستری از آنها بپرسند. البته در نظر داشته باشید که پاسخ دادن به برخی سوالات کلی مانند مدت زمان دقیق ترک اعتیاد به الکل و یا سوال ترک متادون چند روز طول می کشد از جمله مواردی است که با یک تماس تلفنی نمیتوان به پاسخ آن رسید و نیازمند بررسی متغیرهای متفاوتی است.
پس از اینکه فرد کلینیک خود را برای درمان اعتیاد خود انتخاب کرد و با آگاهی کامل نسبت به ترک الکل اقدامات لازم را انجام داد، زمانش رسیده تا جلسات مشاوره گروهی و فردی را در مراکز منتخب آغاز کند. قبل از شروع این مرحله هنوز نمیتوان به قطعیت در مورد زمان مشخص برای ترک اعتیاد به الکل صحبت کرد چرا که تا قبل از مشاوره فردی و گروه درمانی اعتیاد کسب اطلاعات در مورد مدت زمان اعتیاد فرد به الکل، میزان وابستگی شخص به نوشیدن الکل و میزان مصرف روزانه، نمیتوان زمان مشخصی را برای ترک در نظر گرفت.
سم زدایی بدن از الکل چهارمین مرحله و مهمترین مرحله برای ترک هر مواد اعتیاد زایی به حساب میآید. در این مرحله بیمار با روش درمان بستری، مراقبت کادر پزشکی و متخصصان سعی میکند به صورت تدریجی وابستگی خود را از مصرف مواد اعتیاد زا کاهش دهد.
مرحله سم زدایی الکل به صورت متوسط بین 4 الی 7 روز طول می کشد. در طی این دوران میزان وابستگی بدنی فرد معتاد به استفاده از الکل رو به کاهش است.
بسیاری از افراد فکر میکنند که پس از طی کردن زمان یک هفته ای درمان بستری و اتمام سم زدایی دیگر به صورت کامل پاک شدهاند و مراحل ترک را با موفقیت پشت سر گذاشته اند. در صورتی که پس از اتمام دوره ترک به اصلی ترین مرحله یعنی مراقبت های پس از اتمام دوره ترک اعتیاد میرسیم.
با توجه به اینکه پس از سم زدایی و پاکی بدن از الکل بیمار سختی و درد زیادی را متحمل میشود اما باز هم تمایل به مصرف الکل در این گروه از افراد حس میشود. به همین خاطر مراقبت های پس از سم زدایی، شرکت در جلسات گروهی و فردی مشاوره تا مدتها باید به صورت منظم انجام شود تا عادت و میل به مصرف الکل، کنترل و به صورت کلی از بین برود.
در این دوره افراد با عوارض متفاوتی مانند بی خوابی، خماری، خستگی و افسردگی هم رو به رو هستند که همه اینها میتواند خطری برای مصرف مجدد به حساب بیاید.
این گروه از افراد میتوانند با مطالعه مقاله درمان بی خوابی بعد از ترک اعتیاد و جست و جو برای کم کردن سایر عوارض های بعد از ترک، میل به مصرف مجدد را تا درصد بالایی کاهش دهند.
برخی از افراد بر این باورند که برای سرعت بخشیدن برای اتمام مراحل ترک و سم زدایی میتوانند درمان خانگی را آغاز کنند. در این صورت بهتر است به اولین مرحله ترک که همان آگاهی و تصمیم به ترک است و بازگردیم و اثرات مخرب و ناموفق ترک خانگی را باز هم مرور کنیم.
ترک اعتیاد در منزل به دلیل عدم حضور کادر درمانی و انجام مراحل سم زدایی به یک باره (ترک یابویی)، میتواند علاوه بر عدم موفقیت سلامتی فرد را نیز به خطر بیندازد چرا که ترک الکل در خانه و آن هم به صورت یک باره نه تنها موثر نیست بلکه میتواند اثرات جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد.
بسیاری از افراد برای تخمین زمان حدودی برای ترک اعتیاد به الکل تنها مرحله 4 تا 7 روزه سم زدایی را در نظر میگیرند و اعتقاد دارند که پس از سم زدایی پاک میشوند. در صورتی کلیه مراحل 5 گانه از آگاهی و تصمیم گیری تا مراقبت های بعد از سم زدایی به عنوان بازه زمانی برای ترک الکل به حساب میآیند.
به همین دلیل و با توجه به اینکه افراد شرایط و موقعیت های متفاوتی در هنگام ترک دارند زمان مشخص برای ترک الکل ثابت نیست و به نسبت شرایط اعتیاد افراد، متفاوت و متغیر است.
کلینیک ترک اعتیاد پیام تندرستی با همراهی بهترین متخصصان،کادر درمانی و خدمات هتلینگ میتواند همراه مناسبی برای شما در هر 5 مرحله از ترک الکل باشد. شما میتوانید با شماره گیری 22222241 همین حالا با مشاوران این کلینیک ارتباط بگیرید و با مشاوره تلفنی اولین قدم برای ترک الکل را انجام دهید.